Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Οπτικές ίνες












Άρχισε η σύνδεση των σχολείων με το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου Καρδίτσας. Σήμερα συνεργείο εθεάθει σε δημοτικό σχολείο για να πραγματοποιήσει τη σύνδεση.
Τα θετικά των οπτικών ινών είναι πολλά.
Το γρήγορο ίντερνετ, λιγότερα τηλεφωνικά τέλη και άλλες παράλληλες τεχνολογίες που μπορεί να αναπτύξει ο Δήμος Καρδίτσας (τηλεϊατρική, έλεγχος των συγκοινωνιών με Gps) είναι προ των πυλών στο Δήμο μας.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Καιρός

Kαι ενώ μπαίνουμε στον χειμώνα έχουν ήδη ξεκινήσει οι μακροχρόνιες προβλέψεις για το τί καιρό θα έχουμε αυτήν την σαιζόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Αμερικάνος στην καταγωγή Joe Bastardi προβλέπει ένα βαρύ χειμώνα με αρκετά φαινόμενα και χαμηλότερες από τα συνηθισμένα θερμοκρασίες.
περισσότερα στο http://www.meteo-news.gr/gr/news/europe/1259307639

Πέταλο

Χτες πήγα στο γήπεδο και με μεγάλη μου χαρά είδα ότι έχουν αρχίσει η εργασίες κατασκευής του πέταλου (κερκίδας). Ένα αίτημα του φίλαθλου κόσμου της πόλης γίνεται πραγματικότητα.
Σε συζήτηση που είχα όμως με ανθρώπους του γηπέδου διαπίστωσα ότι οι στόχοι που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή, σχετικά με το γήπεδο, είναι πραγματικά υψηλοί.
Ως τα μέσα Δεκέμβρη δημοπρατείται η κατεδάφιση της παλιάς ανατολικής
κερκίδας. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, Οι εργασίες θα ξεκινήσουν
όταν θα τελειώνει το πέταλο για ευνόητους λόγους, γιατί δεν πρέπει να
κινδυνεύσει η ομάδα και η τέλεση αγώνων.
Εκτός της μεταλλικής κερκίδας θα περιλαμβάνει και 2 στέγαστρα. Το 1ο στην
ανατολική κερκίδα και το 2ο στο πέταλο. Στόχος είναι να «κλείσει» το στάδιο
με τις κερκίδες ολόγυρα. Σκεφτείτε μετά το «κλείσιμο» του γηπέδου, γκρέμισμα
του εξωτερικού ακαλαίσθητου τοίχου και συνολική ανάπλαση της περιοχής με
ενοποίηση με το Αθλητικό Πάρκο.
Οι κερκίδες από κάτω έχουν ανοίγματα για διαμόρφωση χώρων εμπορικής
αξιοποίησης. Μπουτίκ, εκδοτήρια, καταστήματα, φαγάδικα, γραφεία αθλητικών
συλλόγων, αίθουσες άθλησης (γυμναστικής, κ.λ.π.).
Αναμένουμε να δούμε να πραγματοποιούνται.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Πράσινα τέλη κυκλοφορίας

Τις τελευταίες μέρες διάβασα μερικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο με παράπονα για τα "πράσινα τέλη κυκλοφορίας".
Ας δούμε και τη Δανία όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να εφοδιάσει όλα τα αυτοκίνητα με συσκευή GPS και οι Δανοί θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύει ο καθένας . Έτσι θα πληρώνουν πραγματικά αυτοί που ρυπαίνουν το περιβάλλον περισσότερο.
Τώρα για το τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για το μέλλον ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το δημοσιεύμα
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/11/2011_23.html

Συντριβάνι










Θα ξεκινήσουμε την έναρξη αυτού του blog με το συντριβάνι. Όλοι το βλέπουμε να μην λειτουργεί και απορούμε τι έχει γίνει.
Σας πληροφορούμε Το συντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας όταν φτιάχτηκε ενοχλούσε τα μαγαζιά το νερό και η μπάλα κατέβηκε, τα σωληνάκια βούλωσαν, σκουπίδια μεγάλα πέφτουν μέσα, κ.λ.π.
Το επόμενο 2μηνο θα γίνει σοβαρή παρέμβαση για να λειτουργεί σωστά. Θα μπει σίτα ανοξείδωτη για τα γνωρίσει μεγάλα σκουπίδια, η μπάλα θα σηκωθεί και θα αναδειχτεί, η μπάλα θα αναδύεται από υδάτινο τείχος, ανεμόμετρο θα κόβει τη λειτουργία του συντριβανιού όταν ο άνεμος είναι ισχυρός, κ.λ.π.
Θα μου πειτε γιατί αυτό δεν έγινε πριν απο 3 μήνες. Ε, χρειάστηκαν 3 μήνες για να βρεθεί κοινή λύση με τον κατασκευαστή (Αθήνα) και την αρχιτέκτονα που το σχεδίασε (δεν μπορούσε να γίνει καμιά παρέμβαση χωρίς την έγκρισή της).